Categoría: Аптека

Campaña de Fotoprotección 2010

Photoprotection кампања 2010

Ова мај, Генералниот совет на Службен колеџи за фармацевти со соработка на лабораториски поделба Stada Ladival, започнаа кампањата Photoprotection 2010 con el objetivo de informar a la población sobre la importancia
Fotosensibilidad: Listado de principios activos que reaccionan con el sol

Фотосензитивност: Листата на активните супстанции кои реагираат со сонцето

Фотосензитивност е абнормален одговор, што го прави нашето тело кога се изложени на природна сончева светлина или други зрачење предизвикана од лекови. Понекогаш, este tipo de reacciones suelen confundirse con quemaduras solares. Оваа реакција 90%
Leyendas Urbanas de los Fotoprotectores

Урбани легенди sunscreens

1. Применуваат слоеви на сончање зголемува заштитен фактор. Заштитете означен, но не се множи со индексот со зголемување на дозата. 2. Способноста да ги пратите Водоотпорен. Не е толку, pues el agua y la actividad que realicemos pueden modificar el

Спроведување на Деловникот на Sun Крим

Стандардите за примена 1. На сончање не треба да се смета за безбедна постапка да се продолжи изложување на сонце без гори. Иако ефектите не се краткорочни, pueden producirse carcinomas, melanomas y envejecimiento. 2. Да се ​​примени 15 minutos antes de

Top