Categoría: Општата здравствена состојба

10 Consejos Básicos para Protegerse correctamente del Sol

10 Основни совети за заштита правилно дел Сол

Sunscreens дека едно лице треба да се користи зависи од повеќе фактори како што се неговата способност да се пигментирани, каде што е лоциран, дејноста и леснотија на добивање на изгореници. Како и да е, el fotoprotector ideal es aquel que pueda mitigar los efectos de la
Los Efectos de la Radiación Solar sobre la Piel

Ефектите на сончево зрачење на кожата

Сите зрачење постигнување на нашата планета се состои од инфрацрвена радијација (Инфрацрвен), видлива радијација (на светлината која доаѓа до нашата палета на видливост) и ултравиолетови или УВ зрачење. УВ зрачењето претставува само помеѓу 4 и 6% del total de la
Comienza la campaña de prevención contra el Melanoma

Превенција кампања започнува против Меланомот

Шпанската академија за дерматологија и венерологија (AEDV) го отвори Euromelanoma кампања 2012. Мотото на оваа кампања позадинава превенција на ракот се базира на едноставно прашање: “¿Le preocupan las manchas?". El objetivo principal de la campaña es concienciar
Guía para productos y cremas solares – Fototipo y Crédito Solar

Guía para productos y cremas solares – Fototipo y Crédito Solar

На дејство на сонцето ниедна личност не го има истиот одговор како и нивните генетски карактеристики се дефинирани како a priori сонцето сензитивност и способноста да тен. Фактори кои го прават секој човек е уникатен: текстурата на вашата кожа, presencia de pecas

Top