Categoría: Третмани

VMCL, la nueva vacuna contra el melanoma demuestra su eficacia

VMCL, нови меланом вакцина докажува ефективни

Пред неколку дена, Списанието за имунотерапија на ракот објави најновите резултати од клиничките испитувања со VLMC (Вакцина Меланомот клеточен лизат), вакцина може да биде најефективниот третман за датум напредни меланом, uno de los cánceres de
Resultados positivos con Vismodegib y el carcinoma basocelular

Vismodegib позитивни резултати и базалните карцином

Базалните карцином е еден од најсериозните рак на кожата, кои постојат и со лоша прогноза кај пациенти, бидејќи тоа е способен за напреднатиот рак или малформации на лицето дегенерација со неколку терапевтски алтернативи. Hace escasamente unos
El cáncer de piel puede llegar a los pulmones y otros órganos

Рак на кожата можат да стигнат до белите дробови и други органи

Неодамна, МЦП (Институт за истражување на рак во) предупреди на можноста од рак на кожата да се шири и на други органи, како што се белите дробови. Според ScienceDaily, пациенти со меланом имаат мутација во генот BRAF. Ова
Bevacizumab: otra alternativa al melanoma metastásico

Bevacizumab: алтернатива на метастатски меланом

Оваа недела во Берлин Еко-ESMO, состанок на рак на експерти, ќе ги претстави првите резултати во фаза II судењето беше спроведена кај пациенти со рак на кожата, concretamente con melanoma metastásico. En un breve resumen, el estudio ha revelado
El futuro de la piel pasa por la terapia fotodinámica

Иднината на кожата оди од photodynamic терапија

Во минатото, единствена алтернатива за третман на малигни заболувања на кожата или премалигни држава област се случува преку хирургија или криотерапија. A pesar de ser métodos efectivos tienen el inconveniente de dejar pequeñas cicatrices antiestéticas en la

Top